Откриха фалшиви печати на Спецпрокуратурата и правосъдното министерство у „адвокатките“

Откриха фалшиви печати на Спецпрокуратурата и правосъдното министерство у „адвокатките“

Неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и иззети при извършено повторно претърсване в офис. Той е бил използван от четирима души, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията на Враца, съобщиха от прокуратурата.

На 5 март Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами. По-рано днес писахме за случая и с други подробности.

В офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предвазначено за поставяне под автомобил.

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка и дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – „Домашен арест“ и „Гаранция в пари“.

Днес след получено разрешение от СНС беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й – на освободените с по-леки мерки жени. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.