Отмъщението: Окървавен глиган нападна и рани ловец!

Кървава вендета се разрази по време на лов в Родопите. Опитен ловец рани огромен глиган, но животното се устреми към него и заби глиги в тялото му, информира 24rodopi.

„Днес си отдъхваме, че всичко приключи благополучно, но онзи лов беше като във филм на ужасите. Колегата се размина с дълбоки разкъсни рани и двучасова операция, но звярът искаше да го убие“, разказва чернооченски ловджия, който участвал в хайката в местността „Даскалово“.

Инцидентът е станал по време на ловен излет край Черноочене през ноември м.г. Пострадалият 44-годишен авджия бил транспортиран до болницата в Кърджали, където го оперирали. Интервенцията продължила над 2 часа.

„Колегата е с голям опит и това спаси живота му. Реагира адекватно при нападението на дивото животно, защитно, не се паникьоса. Ако бивните се бяха забили няколко сантиметра встрани в тялото му, това щеше да е фатално“, коментираха ловци от дружинката в Черноочене.

Раненият ловец доубил огромния глиган с втори изстрел. На помощ обаче се притекли и кучетата му, които подгонили дивото прасе. Едва след това авджията видял, че е пострадал.

Председателят на дружеството на чернооченските авджии Хюсеин Шабан потвърди случилото се. „Колегата вече е добре, възстановява се“, каза той.

Изминалата година е била много успешна за ловците от Черноочене. „Над 70 прасета бяха отстреляни за един сезон, което е отличен резултат, никога не е постиган досега“, каза председателят на дружинката.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share