Отстраниха полицая, участвал в сбиването с феновете на Локо (Пд), имало и втори

Отстраниха полицая, участвал в сбиването с феновете на Локо (Пд), имало и втори

Дисциплинарно производство срещу полицейския служител от РУ Стамболийски, взел участие в конфликта между фенове на 25 срещу 26 май, е започнало в ОДМВР Пловдив.

Със заповед на директора ст.комисар Йордан Рогачев, служителят е отстранен от длъжност до изясняване на всички обстоятелства, съобщиха от полицията.

Районната прокуратура в Пловдив извършва разследване за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди след скандала през заведение между цивилен полицай и фенове на Локо.

Двама от участниците в мелето са привлечени като обвиняеми – мъже на 35 и на 41 години. Те ще бъдат задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

Установено е, че на 25 май към 01.00 часа, в заведение в централната част на Пловдив, е възникнало пререкание между две компании. Поводът за скандала се изяснява. Според първоначалните данни, в първата компания са били около десетина привърженици на Локо, а в другата – четирима граждани, сред които и двама полицаи, които не са били на работа и не са изпълнявали служебни задължения. Във втората група е бил и привърженик на същия футболен клуб, за който е установено, че не се намирал в добри отношения с лицата от първата компания.

Между двете компании първоначално е възникнал словесен конфликт, който прераснал във физическа разправа извън заведението. Трима мъже са получили рани в резултат на сбиването между представители на двете групи. Единият от тях е полицейски служител, който е настанен в болнично заведение с прорезни рани, без опасност за живота. На представител от привържениците на футболния отбор са установени травматични увреждания – прорезни рани по ръцете.

За случая е уведомена полицията. Първоначално са задържани 11 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР.

И към момента по делото се извършват активни процесуално-следствени действия, насочени към изясняване на цялостната фактическа обстановка – разпити на свидетели, разпознаване на лица и други.