Отстраняват от длъжност кмета на Благоевград?

Кметът на Благоевград Румен Томов не е спазил законовия срок за заличаване на фирмата си и не е уведомил общинския съвет за предприетите от него действия в тази посока.

Това показват документите, изискани от Общинската избирателна комисия, която беше сезирана от бившия кмет Атанас Камбитов, предава БНР.

Кметът Румен Томов е прехвърлил фирмата, на която е бил едноличен собственик, на сина си, но под друго име и с друг ЕИК, като е пропуснал да заличи в срок старото си дружество и фактическото си положение в него, сочеше в сигнала на бившия градоначалник.

Мартин Бусаров, председател на комисията, заяви: „Към дата 04.12. справката от Търговския регистър показва, че няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра, както и писмото от общинския съвет показва, че към 12 декември 2019 няма постъпило уведомление до общинския съвет от г-н Томов, с което да ги е известил, че е започнал тази процедура по прекратяване на дейността и заличаване на търговец“.

ОИК проведе ново заседание, за да гласува текст на писмо до кмета Румен Томов, който в тридневен срок може да изпрати своите съображения и документи по започналата процедура за отстраняването му от поста, след което ще бъде взето и решението за или не прекратяване на правомощията му.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share