От 3 до 10 бона заплати в болницата в Раднево, а лекарите и сестрите – без пари

Заплати от 3000 до 10 000 лева за шофьори и счетоводители – на граждански договор, а медицинският персонал на болницата в Раднево не е вземал възнаграждения от миналата година. Заради това ДАНС влезе в болницата.

Директорът и управител на болницата д-р Мая Узунова увери, че има пълно съдействие от нейна страна за ДАНС. И не коментира въпроса със заплатите и дали е дала печат и заверен нотариално подпис, с които са манипулирани заплатите от ТРЗ и отдел „Личен състав“.

„Ужасно се чувствам“, уточни Узунова и на два пъти отказа да каже кой е вземал огромни заплати и колко е нейната заплата, но отрече да е вземала заплата, докато медицинските специалисти не са вземали. Ако не се лъжа, заплатата е около 3000 и нещо лева, каза председателят на Общинския съвет.

Към 31 декември задълженията на болницата са 1,3 млн. лева, потвърдиха от Община Раднево. В началото на 2019 година те били над 400 000 лева. А на 30 юни, управителят на болницата внесъл отчет, според който задълженията намалявали.

Кметът на Раднево призна, че имало невнесени 400 000 лева осигуровки и явно „едни хора“ в болницата си раздавали заплати, докато други не са получавали нищо. Дали сме 3 млн. лева за болницата за 1 мандат, добави той. И смята, че става въпрос за двойно счетоводство.

„И месечни отчети, и годишни отчети – всичко е било манипулирано в рамките на тези 2 години“, смята градоначалникът. Пред Нова тв медицински специалисти разказаха, че лечебното заведение е било в много добро състояние – с добра база и условия, но от миналата година нещата тръгнали на зле.

„От 3 месеца нямаме заплати“, казаха медицински сестри и лекари. Огромните заплати са вземани от администрацията, добавиха те и потвърдиха, че хората със заплати за хиляди левове вече са напуснали.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share