Охранителен бос: Задържането ми е заради разследвания за проституция и наркотици

Охранителен бос: Задържането ми е заради разследвания за проституция и наркотици

Тежки и продължителни разследвания, свързани с проституция и наркотици, са в основата на атаката срещу Александър Апостолов, шефът на Трафик СОТ и на пловдивска медия. Това каза самият той на брифинг пред журналисти, в коментар на задържането му от полицията вчера сутринта, предава „Марица“.

„Това се случи в 10.30 часа сутринта, по обичайния ми маршрут към работа. Нарушението, което направих беше от лента за направо да завия надясно, след което бях спрян. Искам категорично да заявя, че в теста, който направих нямаше чертичка, показваща употреба на каквото и е да е наркотично вещество. Това, което беше маркирано в теста, беше графа „опиати“ и няма нищо общо с тиражираната от някои медии информация, че съм употребявал кокаин. Единственото нещо, което употребявам са хапчета за кръвно, предписани от лекар. Веднага, след като бях спрян, поисках да дам кръвна проба. Резултатът ще покаже, че в кръвта ми е нямало такива субстанции. Още утре ще отида и ще си направя възможно най-бързите кръвни тестове в независими една от друга лаборатории в Пловдив и София, за да не остане впечатление, че влияя по някакъв начин на резултатите“, коментира той.

Апостолов твърди, че поводът за случилото се вчера са журналистически разследвания в последните 2-3 месеца. „Едното от тях е за проститутките, което беше в три части и бе излъчено по телевизията. През цялото време, когато ние правихме това разследане към нас се подаваха сигнали, че има чадър над определени адреси и хора. Става въпрос за чадър от конкретно полицейско управление – от служители, които работят там, от бивши такива и от техни близки. Всичко това ние го имаме документирано. Още утре ще уведомя „Вътрешна сигурност“ и Главната прокуратира, за да вземат те необходимите мерки“, посочи той.

Апостолов каза, че по времето на неговото задържане е осъществено още едно такова – на подставеното лице, което е използвано да вика проститутките и да ги записва със скрита камера. На адреса, където се е случвало всичко това са влезли полицейските служители, които са обискирали и адреса на Апостолов. Обискът у подставеното лице бил без поемни лица, без необходимите дфокументи и без протокол, който да удостоверява какво са правили там, твърди шефът на Трафик СОТ.

Относно прахообразното вещество и таблетките „Ксанакс“, намерени в дома му, той посочи, че са открити в момент, в който нито той, нито поемните лица, нито неговия адвокат са имали видимост.

„Срещу част от екипа, който извърши обиските имаме сигнали по друго разследване, по което работим. Ще продължим да работим въпреки това, което се случи срещу мен“, заяви той и посочи, че случилото се е уронило авторитета му и има за цел сплашване.

Апостолов е твърдо решен, заедно със съпругата си да се подложат на полигфар и да им зададат всякакви въпроси за случилото се.

„Много е важно да отбележим, че още преди седмица назад във времето ежедневно забелязвах по обичайния ми маршрут патрулки от конкретното районно, както и цивилни пред къщата ми, които бяха част от вчерашния екип. На 5 април бях спрян по абсолютно същия начин-с буркани. Причината – че съм говорел по телефона до като шофирам на централна градска улица с 5 км/ч. Вчера ме спря абсолютно същия патрул, който беше и на 5-ти“, посочи Александър Апостолов.

Той уточни, че второто разследване, което е причина за атаката срещу него, е свързано с полицейски служители, които се възползват от служебното си положение , за „да окажат правилна посока на хора, занимаващи се с продажбата на наркотици“.