Охранител в цех за хранителни добавки арестуван за нелегално производство на хапчета

Охранител в цех за хранителни добавки арестуван за нелегално производство на хапчета

Възрастна жена от с. Яхиново, община Дупница, попадна в крими екшън, след като дала на съселянин ключа от наследствената си къща в с. Тополница да се грижи за двора и асмите, а когато отишла да нагледа имота, патронът на входната врата се оказал сменен. Обезпокоена, тя позвънила на тел. 112 да търси съдействие от полицията.

Имотът се намира извън селото, в местността Дренов дол. Пристигналият екип от РУ на МВР с разрешение на собственичката разбили входната врата и вътре попаднали на таблетираща машина за хапчета и бяла прахообразна маса. Полицаите веднага извикали на мястото колегите си от криминален отдел, пише „Струма“.

Задържани са 64-г. Иван Скоклев, на когото възрастната жена дала ключа от имота си, и Евтим Ч., и двамата от Яхиново. След разпит Ив. Скоклев е оставен за 72 ч. в ареста, а съселянинът му е освободен. Окръжен съд е постановил постоянна мярка „задържане под стража” на Ив. Скоклев след изтичането на 72 часа от задържането му.

Криминалистите от Дуппица са претърсили и дома на Ив. Скоклев в с. Яхиново, където са открили бяло прахообразно вещество в бидони, кофи… Открити са и прекурсори, които се използват при производството на наркотични вещества.

Любопитното е, че Ив. Скоклев работи като охрана в цех за производство на хранителни добавки в Дупница. Пред разследващите той е твърдял, че е произвеждал нелегално хранителни добавки. При полеви тест откритото бяло вещество е реагирало на кетамин. Предстоят лабораторни изследвания, които да установят дали става въпрос за наркохапчета.

Разследването по случая продължава.