Охранител е стрелецът от метрото, бил е със законен „Макаров“

Охранител е стрелецът от метрото, бил е със законен „Макаров“

От прокуратурата и МВР разкриха данни за трагичния инцидент днес в София. Малко преди 14:30 часа мъж стреля по жена в метростанция „Летище София“, а след това простреля и себе си. Нападателят загина, а жертвата бе хоспитализирана в тежко състояние. Най-вероятната причина за кървавия инцидент е любовна драма.

Оръжието на престъплението е бил законно притежаван „Макаров“. Стрелецът, който е на 62 години, е работил към охранителна фирма. 55-годишната простреляна жена е в тежко състояние, с три огнестрелни рани и ѝ предстоят операции.

„Двете лица са установени по лични документи, но властите изчакват близките, които да потвърдят самоличността“, каза на брифинг наблюдаващият прокурор Илияна Кирилова.

Предстои да се провери дали някой от двамата е имал билет за полет, имали ли са брак или лични отношения. И двамата живеят в София, като предстои да се види от кои метростанции са се качили.

Свидетели се разпитват, но те не са били преки очевидци на самата стрелба.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев разкри, че и нападната жена, и стрелецът не са били криминално проявени.