Очевидец: Беше страшен удар, Милен Цветков се влоши много бързо

Очевидец: Беше страшен удар, Милен Цветков се влоши много бързо

Малко след 18 часа на кръстовището до столичен мол става катастрофата, при която загива Милен Цветков. Колата на журналиста изчаква на червен светофар, когато отзад връхлита Ауди Q7.

Водещият спира с автомобила си на червен светофар на столичната улица „Хенрик Ибсен“, когато отзад връхлита джип, управляван от 22-годишния Кристиан Николов.

По думите на очевидци младият мъж е летял с над 100 км/ч при ограничение в този участък от 30 км/ч.

„От ПТП-то и от удара автомобилът отхвърква на 20 метра вътре в кръстовището. Водачът на лекия автомобил изпада в клинична смърт, тъй като е имал пулс екипите на „Спешна помощ“ са го транспортирали до „Пирогов“, но там почива“, каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджийски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Според свидетели на тежката катастрофа – ударът е отекнал силно, а Милен Цветков е бил жив и контактен минути след инцидента.

„Такъв страшен удар беше, че все едно се чу взрив. Милен Цветков беше седнал на този бордюр, на който има цветя в момента, и охрана от мола, бяха с униформа, му говореше. Беше контактен по принцип. След това дойде една полицейска кола, след това втора. Изведнъж Цветков се влоши много бързо, легна на земята. Опитаха се да му правят изкуствено дишане, но не много успешно, според мен. През това време никакви линейки не идваха“, каза Тодор Петров, който се оказва очевидец на трагичния инцидент.

От „Спешна помощ“ заявиха, че екипът, изпратен на мястото, е пристигнал на 6-та минута от подаването на сигнала. Очевидците обаче твърдят, че линейка е дошла след близо половин час.