Пак безчинство: Бандитите, пребили възрастно семейство в Зетьово, са цигани

Пореден обир с побой над възрастни хора. Този път жертвите се оказа възрастни майка и син в село Зетьово. Двама нападатели влезли в скромния имот на пенсионерите, търсели пари, но не намерили, като завързали възрастните хора и ги пребили. Възрастните хора са покрити със синини. „Започнаха да ни бият. Искаха пари. Удряха ни с пистолет и пръчка. Майка ми е започна да им се моли“, разказа Миньо Ангелов.

„За първи път се случва обир и то с побой в селото. Двамата нападатели са задържани. Момчетата са роми, а само единият е от селото. И двамата са криминално проявени“, коментира пред bTV кметът на чирпанското село Зетьово Иван Ганев.

„Главният прокурор пристигна в 7 сутринта. Да дойде толкова рано, за да увери един селски кмет, че ще се решат проблемите – такова нещо не се беше случвало от 30 години. Разбрахме се, че ще се действа и за най-малката кражба“, каза още Ганев.

Припомняме, че вчера се проведе акция срещу битовата престъпност в Стара Загора и Чирпан. По време на полицейската операция присъстваха и главният секретар на МВР Ивайло Иванов и главният прокурор Гешев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share