Пак вкарват в ареста съдружника на ЛиЛана

Пак вкарват в ареста съдружника на ЛиЛана

Апелативният спецсъд вкара съдружника на обвинената за ръководител на ОПГ певица ЛиЛана Мартин Димитров обратно в ареста. Това се случи след като Спецпрокуратурата обжалва мярката, наложена му на 30 юни „гаранция“ от 100 бона, с която той излезе от ареста.

Бившата певица и настояща бизнесдама Лиляна Деянова и Димитров бяха арестувани преди 3 месеца при мащабна операция и обвинени в участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства.

„5-ти въззивен състав в.н.ч.д. № 331/2020 г. образувано по реда на чл. 65, ал. 8 НПК по частна жалба на обвиняемия и частен протест на Специализирана прокуратура. Апелативният специализиран наказателен съд, 5-ти въззивен състав, отмени протоколно определение на Специализиран наказателен съд по НЧД № 1758/2020 г., с което е била изменена мярката за неотклонение на обвиняемия Мартин Димитров от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 100 000 лева, съобщи Канал 3.

Вместо това оставя без уважение молбата на обвиняемия Димитров за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване“, пише съдът.