Пак инцидент в завод „Арсенал“! 47-годишен работник обгоря

Пак инцидент в завод „Арсенал“! 47-годишен работник обгоря

При самозапалване на барутни смеси в цех 140 на завод 3 в оръжейната фирма „Арсенал“ в Казанлък е обгорял работник на 47 години, няма пряка опасност за живота му. Това потвърдиха днес от старозагорското поделение на Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“, което е започнало собствено разследване. Ще се проверява дали пострадалият е нарушил правилата за безопасна работа.

Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 около 12,30 часа във вторник. Пострадалият Айхан А. е бил сам в помещението. Изгарянията му са около 25 процента, основно по главата. След преглед в Спешния център на Казанлък е транспортиран и настанен за лечение в „Пирогов“ в София. Контактен е.

Вторник беше вторият ден, в който „Арсенал“ работи след 2-седмичен принудителен отпуск за целия персонал заради намалелите в последно време поръчки от чужбина.

Завод 3, в който стана поредната трудова злополука, е за барут и естеството на работата в него – с взривни материали, крие повече опасности. Последният по-сериозен инцидент там беше през ноември 2019 г., когато обгоряха 3 работнички – на 33,34 и 44 години, също без опасност за живота.

През октомври 2018 г. в цех 120 на този завод, при поредната производствена авария, бяха ранени 6 работници на възраст между 23 и 60 години, всички те бяха без опасност за живота.

loading...

През март 2018 г. при пожар в цех 130 на същия завод загинаха 2 души – мъже на 26 и на 46 години. Други двама мъже загубиха живота си пак там през април 2016 година – 53-годишният заместник-директор на завода и монтьор на 41 години.

loading...