Паро Боксьора гръмнат заради пари от изборите?

Делба на пари, получени от предизборната кампания, е възможно да e в основата на спора, довел до убийството на Паруш Парушев – Паро Боксьора. Според една от версиите лихварите от столичните квартали „Надежда“, „Обеля“ и „Люлин“ са имали активно участие в купуването на гласове.

Част от офисите на заложните къщи и бързите кредити в западните квартали на София, които се контролират от Паро Боксьора и хората му, са били обект на проверка при серията от акции на МВР преди вота през май и юни.

Основната версия, по която работи МВР, са именно неразчистени сметки. Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че Паро Боксьора се е занимавал с лихварство, изнудване и рекет. При огледа на местопрестъплението в бл. 3 на столичния квартал „Модерно предградие“ са открити общо четири огнестрелни оръжия, едното от които е било газов пистолет, преправен на боен.

„Тепърва ще се разследва кой и колко изстрела е произвел. Арестувани са тримата, които са били на произшествието“, каза Стоянов. Към момента е ясно, че в следобедните часове в четвъртък Паро Боксьора идва в офиса на Сашо Полицая и сина му Велизар, за да си разчистят сметките. Възниква спор, прераснал в сбиване и последвала стрелба между мъжете. Намесва се и четвърти човек, който е приятел на Паро, и се опитал да го защити преди бившият боксьор да падне убит на улицата.

Проверка на „Телеграф“ показа, че Паро Боксьора е бил в близки отношения с Антон Петров – Тони Хамстера, известен като дясна ръка на Алексей Петров, всички вече покойници. Хамстера дори е бил кръстник на детето му. Жената на Паро Боксьора Валерия Попова държи дружеството „Флаг консулт“, което стопанисва информационния сайт news24-7.bg.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share