Парче бетон за малко да убие столичанин отново на фаталната ул. „Алабин“

Откъртено парче бетон от стара сграда в центъра на София – на столичната улица „Алабин“, за малко да повтори ужаса с убитите почти на същото място момичета през 2006-а година. В понеделник вечер, тежката мазилка е паднала от стара кооперация на същата улица и за малко да убие преминаващ отдолу столичанин, информира Lupa.bg.

Ужасеният Георги Данев сподели кошмара в социалните мрежи със снимка на сградата и откъртения бетон. „Това парче от сградата на „Алабин“ 36 щеше да ни убие преди малко“, написа накратко човекът. Въпросната сграда е близо до колелото на трамвай №5 и според наши източници, вече почти 20 години се руши, оставена на произвола на съдбата.

Твърди се, че заради споровете между няколко наследници, никой не полага грижа за укрепването на кооперацията, тя е изключително опасна и не е невъзможно да рухне.

Снощният случай, за щастие завършил оптимистично, веднага връща към зловещата история от 20 септември 2006-а, от който настръхна цяла България. Две млади момичета бяха смазани от срутила се стара сграда на същата улица, макари и не съвсем близо, а в съседство със столичната „Леге“.

Децата – едното на 18, другото на 19 бяха убити на място в автомобила, с който пътуваха в центъра на столицата.

В социалните мрежи, новината за откъртения бетон веднага бе забелязана от брата на едното от починалите момичета и той пожела здраве на уплашения столичанин. „Преди години на сестра ми се случи нещо подобно. За съжаление нямаше щастлива развръзка“, написа мъжът и не пожела да коментира повече.