Парче бетон се откърти от мост на магистрала „Тракия“ и падна върху кола

Мост на магистрала „Тракия” се руши, а части от него падат върху автомобилите. Мостовото съоръжение се намира на пътя, който свързва Ихтиман и магистралата, съобщава БТВ.

Бетоновата мазилка се рони и пада върху пътя, а железата стърчат. Така част от моста днес е паднал върху колата на човек, преминаващ отдолу.

Минавайки с автомобила си под този мост, Дамян Стоянов чува силен удар. „Нещо се удари в колата ми, огледах се и видях, че е парче бетон. Малко се стреснах”, разказа архитектът Дамян Стоянов.

За щастие парчето е малко и щети по автомобила няма.

„Има повреда в гредата и в момента има висящи парчета от бетона, някои от които би могло да счупят едно стъкло. Може да се види, има доста големичко парченце. Вероятно около килограм, което виси на нищото”, споделя архитектът, разминал се на косъм със смъртта.

Съоръжението има нужда от обезопасяване, а арматурата е ръждясала, обясни Стоянов.

От Пътната агенция посочват, че щетите по моста са още от 2017 година, след удар на камион. Проверявали редовно съоръжението и според тях опасност за автомобилите няма. „Има греда с бетоново покритие. Няма опасност от авария на съоръжението. Част от него е ограничено с преминаването в аварийната лента”, заяви Иван Досев.

От АПИ допълниха, че 4 съоръжения по магистрала „Тракия” се ремонтират към момента. Реконструкция на този мост засега обаче не е предвидена поради липса на пари. Многократно са подавани сигнали за този проблем. Досега мерки обаче не са взети.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share