Перачите на пари с маратонките остават в ареста

Перачите на пари с маратонките остават в ареста

Магистратите от Окръжния съд в Пловдив оставиха за постоянно в ареста трима от организаторите на схемата за пране на пари чрез продажба на фалшиви обувки, предава „Марица“. Пред съда днес се изправиха трима от фамилията Ябанджъ – Рамзи и родителите му Неджати и Сабре Ябанджъ.

Четвъртият член от семейството – Исмаил, за когото се сочи, че е един от мозъците на схемата за пране на пари, не е в страната и е обявен за общодържавно издирване. Гледането на мярката се проточи няколко часа, тъй като адвокатите се запознаваха с материалите по делото. Прокуратурата определи схемата за пране на пари като добре смазана престъпна машина.

Припомняме, че общо 10 души бяха задържани при спецакцията на полицията и прокуратурата в петък. Беше разбит таен склад с маратонки менте за 600 000 лв.

Тогава стана ясно, че изпратите пари са над 700 000 лв., изкарани след продажба на фалшификати те в няколко сайта в интернет.

Днес тримата от фамилията Ябанджъ опитаха да скрият лицата си от медийните обективи. Магистратите определиха най-тежката мярка и ги оставиха в ареста.