Перверзник от Варна пускал обяви за работа, а падналите в капана изпадали в ужас

Районен съд-Варна постанови условна присъда спрямо 57-годишен мъж за опит за изнасилване и блудства с две жени. Подсъдимият, под предлог че е работодател, пускал обяви в интернет сайт и вестник за търсене на домашна помощница или персонал за хотел. Това разказват от пресслужбата на съда.

Кандидатстващите за работа се свързвали на посочения в обявата телефон за връзка с него, информирали го за възрастта, семейното си положение и местоживеенето си, а той си водел списък с данните и телефонните им номера. Впоследствие си уговарял срещи на публично място в центъра на Варна. На самите първоначални срещи с двете пострадали жени подсъдимият измислял различни причини, за да ги качи в личния си автомобил и да ги изведе извън града. Така при първия случай извършил опит за изнасилване и блудство в землището на варненското село Засмяно на 22 май 2016 г., който останал недовършен по независещи от дееца причини.

Потърпевшата успяла да избяга и да сигнализира за случващото се на тел. 112. На 13 юни същата година, отново по повод обява за работа, подсъдимият се срещнал със следващата млада жена. За да покаже на кандидатката за домашна помощничка обект за почистване – извънградска вила, 57-годишният мъж я качил на колата си и потеглил в посока село Каменар.

В района на селото под подлог, че е объркал пътя, спрял и поискал от жената да правят секс. Получил отказ, но въпреки това, чрез заплашване, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. С бягство жената успяла да се спаси, като излязла на главния път, спряла случаен автомобил, позвънила в полицията и на близките си.

Делото във Варненския районен съд бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признаване на вината и редуциране с 1/3 на определеното за всяко от деянията наказания. Така 57-год. мъж, който е неосъждан до момента ще търпи най-тежкото от определените наказания – 2 години и 8 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 5 години. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share