Петима българи на съд за трафик на проститутки към Гърция

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима за участие в организирана престъпна група за набиране, склоняване и трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България в Гърция.

Групата е неутрализирана на 12 март 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

На три адреса в Плевен и един в София, както и от банкови сейфове, ползвани от участниците, са иззети документи, свързани с престъпната дейност, компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хил. лв. в различна валута (50 хил. евро, 40 хил. долара, 170 хил. лв.), около 1 кг златни накити и други доказателства. Иззети са и 4 автомобила, от които два Мерцедеса, клас S и SLS, Ауди RS6 и Рейндж Роувър Евок.

Според събраните доказателства участниците в групата не само набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, но и ги транспортирали там и контролирали дейността им на място.

На всички участници в групата са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на по 20 000 лева. На един от участниците в групата, който трайно пребивавал в Гърция, е наложена забрана да напуска страната.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share