Петима в ареста след нереализиран дуел между охраната на „Сикретс“ и екшън герои

Петима пловдивчани са в ареста след сблъсък между охраната на клуб „Сикретс“ и клиенти. Сред задържаните са и двама служители на охранителна фирма, която охранява дискотеката. Арестите идват два дни след екшън, който започнал в петък и продължил в събота вечер. Сценарият на сблъсъците, според участници, обаче е жалък римейк от 90-те. Искрата била запалена след скандал в клуба, при който звама от посетителите са били бити, пише Traffic News. Охранителите на клуба извели двама посетители, които според тях нарушавали реда, но вместо да ги изкарат навън, те затворили единият в една стая и започнали да го бият. Вторият бил бит пред входа на дискотеката. Единият е пострадал по -сериозно, тъй като е бил ритан и блъскан.

След като били освободени,единият от пострадалите се обадил на свои близки и им разказал какво се е случило в клуба. Един от мъжете, с които се свързал, бил Данаил Димитров. „Обадих се на шефовете на фирмата и им казах да се разберем като мъже без да замесваме полицията. Предложих им да изпратят пет човека от техните и петима приятели на Данчо /бития/ и да решим проблема в честен бой. А не десет човека да затворят един в мазе и да го потрошат. Казах им, че им давам 24 часа да ми отговорят иначе ще ги посетим в дискотеката“ коментира Димитров пред TrafficNews. Поканата за „дуела“ обаче не била приета и в събота, в 22.30 часа пред дискотеката пристигнали петнайсетина души. Те опитали да влязат в клуба, но дежурните охранители изчезнали и повикали полиция. „Скриха се като мишки!“ възмущава се Данаил.

На място след минути пристигнали няколко полицейски автомобила от Трето районно. Единият от полицаите дори носел камера, с която записвал всичко, случващото се пред входа. На въпроса какво правят в района, мъжете отговорили, че са се събрали да играят …мач. В крайна сметка те се разотишли, а в Трето районно била образувана преписка за хулиганство. В документите обаче бил отразен само случая в събота, но не и предхождащият инцидент в „Сикретс“.

Но въпреки опита случаят да бъде неглижиран, нещата ескалирали. По заповед на директора на полицията ст. комисар Йордан Рогачев е започнала проверка и случилото се и в двете вечери. В понеделник са били арестувани двама от охранителите – Станимир Велков и Иван Колев, за които имало сведения че са участвали активно в побоя. За срок от 24 часа са задържани също и трима от „дуелистите“ -Данаил Димитров, Георги Кашев и Неждет Исмаилов. Тримата, както и един от охранителите са криминално проявени.

Случаят е докладван на прокуратурата, която след запознаване с материалите и да прецени дали да образува досъдебно производство. На този етап постарадалият мъж все още не е депозирал жалба в прокуратурата. „Работим по случая под ръководството на Районна прокуратура, има петима задържани за срок от 24 часа. Проверяват се всички данни и факти по двата случая, разпитват се свидетели“ коментира директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев.