Печалбите от търкащите талончета – реални! „Национална лотария“ готова със списъци

„Национална лотария“, която се оперира от компанията „Ню Геймс“ на задържания в ОАЕ Васил Божков, отрече твърденията на прокуратурата, че изплаща спечелени суми на фиктивни лица.

От държавното обвинение съобщиха преди седмица, че е образувано досъдебно производство срещу дружества на хазартния бос, като се проверявало дали въпросните фирми имали достатъчно капитал, за да бъдат изплащани наградите на печелившите от лотарията.

Освен това имало данни, че някои от лицата, които се афиширали, че са спечелили голяма сума пари, не съществуват реално.

„Всички спечелили от билетите и игрите са напълно реални лица. Това е най-проверяваната тема през годините и при проверките не са констатирани никакви нередности. Изразяваме готовност отново да предоставим необходимите документи на компетентните органи, за да извършат проверка и да установят самоличността на участниците и получените от тях печалби за периода от началото на организиране на игрите до настоящия момент“, пише в позицията на „Ню Геймс“.

Оттам посочват, че компанията залага на пълна прозрачност, поради което търси съгласие от всеки спечелил – да бъде заснет и публикуван на сайта: „На него може да бъде открита информация за печелившите участници, размера на печалбите им и игрите, от които са ги спечелили“.

Според дружеството на Божков целенасочено се манипулира общественото мнение, за да се създаде негативни нагласи към хазартния бизнес.

„Във връзка с непрестанните внушения за неплатени държавни такси отново заявяваме, че нашата компания е изплатила всичко дължимо по закон. Оказваме пълно съдействие на българските институции в извършваните от тях проверки за установяване на истината“, категорични са от „Ню Геймс“.

От Агенцията за държавен финансов контрол и прокуратурата обаче твърдят друго. Шефът на АДФИ Георги Начев обяви, че от направената проверка са констатирани нарушения на закона за хазарта. За едни и същи игри част от операторите са плащали 15% върху приходите, а други – 20% от комисионните. Вследствие на това в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева, твърди той. Той предположи, че тази щета може да набъбне.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share