Пиарът на Иванчева отива на съд за хулиганство

Пиарът на Иванчева отива на съд за хулиганство

Софийска районна прокуратура предаде на съд за хулиганство бившия пиар на бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева – Петър Кърджилов.

37-годишният Кърджилов е обвинен, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителена дързост – извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата, съобщиха от прокуратурата.

През юли 2020 г. се провеждали протести на множество хора в София, като били блокирани кръстовища в централната част на града. Едно от постоянно блокираните кръстовища било това на бул. „Цар Освободител“ с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ – „Орлов Мост“. На мястото били поставени пейки, шатри, столове, а в близост били разположени полицейски служители, които се грижели за охраната на обществения ред.

На 31.07.2020 г. около 09,20 ч. Л. Т. преминавала през „Орлов Мост“ и била спряна от В. Д., работеща като журналист в телевизия. В. Д. започнала да интервюира Л. Т., като интервюто се излъчвало на живо в ефира на една от националните телевизии в страната. Кърджилов забелязал това, след което се приближил към интервюираната Л. Т., а в ръката си носел чаша с течност. Когато бил достатъчно близо до Л. Т., той залял с течността от чашата Л. Т., която давала интервю. След това започнал да ѝ крещи: „Марш от тука!“ и да я обижда.

Присъстващите на мястото полицейски служители задържали обвиняемия Кърджилов за 24 часа. По случая било образувано досъдебно производство. Предстои Софийски районен съд да насрочи съдебно заседание по делото.