Пипнаха убиеца на Аркан, ще лежи в Алкатраз, заедно с авера му Легия

След ареста в Южна Африка, 43-годишният Добросав Гаврич, осъден на 35 години за убийството на Желко Разнатович Аркан, вероятно ще бъде преместен в затвора Забела, където вече са затворени Милорад Улемек Легия (51) и членовете на Земунския клан. след екстрадицията им от Южна Африка, пише Вечер.

След ареста си Драган Гарич ще бъде преместен от един от най-добре охраняваните затвори в Южна Африка в затвора Забела в Сърбия и най-известната му част, наречена „Алкатраз“, където лежат организаторите за убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич – Легия и Звездан Йованович (54).

Екстрадицията му в Сърбия, от която той избяга през 2006 г., ще бъде пазена в тайна и ще се извърши с помощта на специални сили, както за неговата безопасност, така и заради опасността от бягство. Той ще бъде настанен в седмия павилион на Забела, наречен „Алкатраз“, при строг режим, заедно с Радомир Маркович, бивш шеф на службата за държавна сигурност и съучастникът на Гаврич в убийството на Аркан – Драган Николич Гаги.

Алкатраз би бил най-доброто решение за Гаврич, който бяга от правосъдието от 14 години. Тук обаче е и Легия, приятел и войник на Аркан, затова трябва да се вземат специални предпазни мерки и да се внимава да не влизат в контакт. В седмия павилион е Раде Маркович, шеф на ДБ при Слободан Милошевич, по време на чието управление бе убит Аркан. Вътре са най-известните членове на Земунския клан.

Най-вероятно Гаврич ще бъде настанен в отделна килия със съквартирант, който нямал връзка с Аркан, казва адвокат. Ако рискът за Гаврич се прецени като твърде висок, той може да излежава присъдата си в затвора Нова скела в Панчево. Екстрадицията на Гаврич вече е решена и той просто чака подпис от Роналд Ламол, министър на правосъдието в Южна Африка.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share

One thought on “Пипнаха убиеца на Аркан, ще лежи в Алкатраз, заедно с авера му Легия

Comments are closed.