Пироман запали къщата на приятел край Пловдив, отива в затвора

Пироман запали къщата на приятел край Пловдив, отива в затвора

Мъжът, който от ревност запали къщата на свой приятел в пловдивското село Старо Железаре получи присъда. Причината за престъплението била любовните несполуки на пиромана.

Сашо Илиев имал романс с млада девойка, пише „Трафик“. В края на 2017 година, жената сложила край на връзката им. За разбитото си сърце Сашо обвинил свои приятел. Той смятал, че другарят му е искал за себе си жената. Отношенията между мъжете се развалили. Близо година Сашо страдал по любимата си и така не простил на приятеля си за станалото.

Една нощ през юли 2018 година, разярен Илиев взел туба с нафта и се отправил към дома на своя познат. Било полунощ, когато Сашо залял със запалителната течност дървената конструкция на покрива, в която спели семейството на набелязаната мишена.

Сашо Александров се изправи пред съда с повдигнато обвинение за палежа, при който е имало опасност за живота на цяла фамилия. Пироманът бе доведен от затвора, където изтърпява наказание „лишаване от свобода”.

По време на разпоредителното заседание Илиев пожела да сключи споразумение с прокуратурата, признавайки вината си.

„Съжалявам. Аз съм от Паничери и за пръв път отидох в Старо Железаре. Съгласен съм на споразумение. Преди работех, но не на трудов договор”, каза Сашо пред магистратите. В момента той излежава втора поред присъда.

Днес той получи наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода”, при първоначален строг режим.