Писател за обирания 7 пъти ветеран от Втората световна война: Защо случаят трябва да стигне до медиите, за да се задейства полицията?

С Дянко Марков ме срещна интереса към тези хора. Те са бранили родината и сега са поставени в това положение.

Това каза в сутрешния блок на БТВ писателят и драматург Захари Карабашлиев, който в свой пост в социалните мрежи разказа историята на 97-годишния ветеран от Втората световна война и бивш депутат Дянко Марков, обиран седем пъти за последните две години.“

Този човек е почти сляп, но е много горд и помни много. Трябва да го чуете как рецитира свои стихотворения. След 9 септември е бил политически затворник. Разстрелват баща му като куче. Трябва да помислим какво се случва с тези хора. Защо случаят трябва да стигне до медиите, за да се намеси полицията и главният секретар да обещава помощ?

Този човек е обиран седем пъти в центъра на София. Аз не мога да си представя какво тогава се случва в по-малките населени места. Там сигурно е страшно. Апелът ми към институциите е да започнат да си вършат работата.

Имаше предложение да съберем пари и да сложим СОТ на Дянко, но той е сляп и как ще натисне тези малки копчета. Два от обирите са извършени от фалшиви инкасатори. Трябва да се вземат някакви мерки“, призова Карабашлиев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share