Пишман актьори се опитаха да преметнат полицаите с инсцениран обир

Пишман актьори се опитаха да преметнат полицаите с инсцениран обир

Неопитни „актьори“ са се опитали да преметнат полицейските служители във Враца и Бяла Слатина, пише BulNews. Вчера в районното управление в областния център се явил М.Д., който заявил пред униформените, че час по-рано трима непознати с лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ са го спрели по време на движение в землището на село Борован.

Той разказал още, че бандитите изкарали него и спътничката му Л.Т. от колата и започнали да го удрят по гърба с дървен предмет. М.Д. казал на полицаите, че нападателите са му откраднали мобилния телефон, 3 200 евро, портмоне с документи и банкоматни карти на негово име, а от неговата приятелка Л.Т. те взели мобилен телефон и 80 лева.

Служителите на районното управление във Враца се свързали с колегите си в Бяла Слатина и започнали разследване по случая. Те бързо установили, че се случаят се касае за инсценировка.

Вещите са намерени и иззети от органите на реда. Те са задържани за срок до 24 часа в белослатинското районно управление. По случая е образувано досъдебно производство.