Пияният и без книжка шофьор, убил бебе в Русе, остава в ареста

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста неправоспособния 43-годишен шофьор Данаил Т., причинил тежка катастрофа на 19 декември тази година в Русе, при която загина дете на година и половина.

Кръвните изследвания на мъжа са показали, че той е управлявал автомобила с 2,44 промила алкохол. При произшествието пострадаха трима души. 43-годишният шофьор е с охлузни и прорезни рани по главата и крайниците и с фрактура на ребра. Той е бил изписан тази сутрин от болницата. Возещите се в колата жена на 45 години, която е с фрактура на нос, челюст и таз, и 17-годишно момиче – със счупена подбедрица, остават за лечение в болничното заведение.

По делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са били проби от кръв и урина, назначени са били медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача. Автомобилът е конфискуван като веществено доказателство. Обвинението е за престъпление, за което се предвижда от пет до 20 години затвор.

До момента Данаил Т. е осъждан общо 10 пъти, като последната присъда е за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. След 5 г. и 11 месеца лишаване от свобода, през 2015 г. е бил освободен от затвора. Сегашното му престъпление не е първо нарушение на пътя, а е рецидив, но в предишните случаи на пътни инциденти щетите са били само материални.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share