Пиян и дрогиран, убил таксиметров шофьор, не признава вина! „Убиец“ отекна в съдебна зала

Пиян и дрогиран, убил таксиметров шофьор, не признава вина! „Убиец“ отекна в съдебна зала

Александър Димитров, който пиян и дрогиран, уби таксиметров водач на моста на Адата, отказа да признае вина пред съда. По време на разпоредителното заседание в залата бе жената, с която починалия таксиметров водач е живеел на семейни начела.

Ивалина за пръв път се изправи очи в очи с Александър. Жената не съумя да скрие сълзите си и в залата отекнаха думите „убиец”, пише „Трафик нюз“. През цялото време дамата стискаше в ръце снимки на Димитър Боев и плачеше. Тя обаче не бе подала молба за конституирането й като частен обвинител и граждански ищец.

Такива искания обаче бяха направени от дъщерята, синът и братът на загиналия таксиджия.

По време на заседанието защитата на Димитров в лицето на адвокат Костадин Давчев поиска делото да се гледа по общия ред с разпита на всичките 21 свидетели и вещи лица. Освен това бе направено искане за промяна на мярката за неотклонение на Александър. В момента спрямо него има забрана за напускане на страната.

„Клиентът ми е живеел в Австрия. Там има постоянен адрес, както и работа. Той има договор с фирма, занимаваща се със сладкарство. Имаме писмено заявление от работодателя на Димитров, че е готов да го приеме отново на работа на 1 февруари. От повече от година и половина Димитров е без работа, не може да си намери такава в България”, заяви адвокат Давчев. Искът му обаче не бе приет от магистратите.

След заседанието половинката на Боев разказа, че Александър Димитров и друг път е нарушавал закона за движение по пътищата.

„Има две свидетелки, които са разказали, че след катастрофата, убиецът на Митко се е опитал да избяга. Дрогиран и пиян, той ми отне щастието. Не искам пари, а справедливост, Нищо не може да ми върне Митко”, през сълзи каза жената.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на кръстовището между булевард „6 септември“ и моста на Адата. На място загина 60-годишен водач на такси. Фаталният сблъсък е бил на 3 август около 3.45 часа.

БМВ, управлявано от 23-годишния Александър Димитров, не спря на знак „Стоп“ и блъсна друг автомобил – такси. Шофьорът, причинил тежката катастрофа бе с положителни проби за алкохол и наркотици.