Пиян русенец избуши от носилката фелдшер от Спешна помощ

Пиян русенец избуши от носилката фелдшер от Спешна помощ

46-годишен мъж е задържан от полицията, след като ударил с юмрук в лицето фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе. За случая съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Грозната сцена станала на 27 февруари тази година. Към 13,50 часа бил получен сигнал за буйстващ пиян мъж на паркинга пред супермарект на бул. „Липник“ в Русе. Веднага на мястото пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. При опит да осъществят контакт с мъжа, той започнал да обижда служителите с нецензурни думи и да отправя заплахи.

Качен бил в линейката и откаран до адреса, на който живее. По време на пътуването продължил да заплашва фелдшера и да хвърля по него предмети. Когато пристигнали пред блока, екипите се свързали с майката на мъжа, за да го прибере.

Докато слизал от линейката, пияният нанесъл удар с юмрук в лицето на фелдшера. След това действие бил откаран до Второ РУ, където деянието е документирано. За случая е уведомен дежурен прокурор и е образувано бързо производство за хулигански действия.