Пиян с „Ауди“ се опита да избяга от полицията чрез гонка, а после и пеша

Автомобилна гонка, а след това и опит за бягство пешком – това са част от обвиненията на 25-годишен мъж, хванат да шофира с над 2 промила алкохол в пазарджишкото село Варвара.

Младият мъж е управлявал „Ауди А6“, когато при движение по една от улиците, полицейски служители подали сигнал със стоп- палка да спре за проверка, но той не се подчинил. Последвало кратко преследване по улиците, като водачът увеличавал скоростта, а когато спрял отказал да излезе от автомобила за проверка.

След като слязъл от колата, се опитал да избута полицейските служители, за да избяга. При извършен тест с техническо средство Алкотест „Дрегер“ е установено, че джигитът е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта – 2,04 на хиляда.

Инцидентът се е случил минути след полунощ на 9 февруари, а днес вече е образувано бързо производство по две обвинения – за това, че противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски служители от РУ на МВР – Септември, да изпълнят задълженията си по Закона за МВР – да работят за опазване на обществения ред – престъпление по чл.270 ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че е управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,04 на хиляда – престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share