Пиян шофьор се блъсна в канавка, рани четирима

Пиян водач е причинил катастрофа на пътя Карлово-Пловдив в първите часове на 2020 година, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Ранени са шофьорът на колата и тримата му спътници.

Полицията, отзовала се на мястото на произшествието, установила, че катастрофиралият автомобил с марка „Мерцедес“ е без регистрационни табели и е управляван от 23-годишен правоспособен водач.

При движение от посока Войнягово към главен път Карлово-Пловдив мъжът губи управление над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение, излиза отляво на пътното платно и се блъска в канавка. Вследствие на удара моторното превозно средство се преобръща и застава странично на платното за движение.

Алкохолната проба на водача е отчела положителен резултат. В резултат на катастрофата са пострадали леко водачът на автомобила, както и тримата му спътници – 19-годишни момче и момиче и 17-годишно момче, които са настанени в пловдивска болница с множество контузии, но без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share