Пиян 26-годишен се заби в стълб след бягство от полицията

Пиян 26-годишен се заби в стълб след бягство от полицията

26-годишен пловдивчанин се заби в стълб за уличното осветление в Пловдив след гонка с полицията, съобщиха оттам. Младият шофьор се отървал само със счупена китка, въпреки зрелищната катастрофа.

Всичко започнало около 4,40 часа сутринта, когато патрул от Пето районно управление на МВР в ж.р. „Тракия“ се опитал да спре лек автомобил „Ауди А6“. Водачът обаче не реагирал на подадените му звукови и светлинни сигнали и вместо да спре, надул газта в опит да избяга от полицейската проверка.

Вследствие на високата скорост мъжът загубил контрол върху автомобила си и първо се ударил в паркирана кола пред блок 154 в ж.р. „Тракия“. Въпреки удара в паркираното возило, той продължил с високата скорост, докато не се блъснал в метален стълб до кръстовището на булевардите „Цар Симеон“ и „Асеновградско шосе“. Полеви тест за употреба на алкохол отчел, че водачът е управлявал с концентрация от 1.59 промила. Последвал е отказ да му бъде направен тест за употреба на наркотици. Справка в масивите на МВР показва, че водачът има 5 предишни нарушения по Закона за движение по пътищата, като две от тях са за шофиране с несъобразена скорост.

Късно вечерта в петък е станало още едно ПТП със самокатастрофирал 20-годишен млад водач от село Борец. Момчето и спътникът му са само с охлузвания. Те са се ударили с „БМВ“ в мантинелата на улица „Васил Левски“. Причината за инцидента е загуба на контрол над превозното средство, поради несъобразено скорост. Водачът не е употребил алкохол, съобщиха от полицията в Пловдив.

За шофиране в нетрезво състояние късно снощи и рано тази сутрин в ареста на Трето Районно управление в Пловдив са задържани двама мъже- на 25 и 35 години. При тях е била отчетена концентрация на алкохол от 2.21 и 1.87 промила.

В късните часове на летните месеци зачестяват произшествията, предизвикани от млади водачи с липса на опит, както и от лица, които шофират след употреба на алкохол. Пловдивската полиция продължава засилените проверки на пътя и днес.