Пловдивски дилър прекарва дрога с автобус

Пловдивски дилър прекарва дрога с автобус

Пловдивски дилър използва автобусен транспорт, за да си „напазарува“ стока в столицата, след което да се върне до града под тепетата и да я разпространи чрез мулета, съобщава „Марица“. Той обаче е заловен от полицията в началото на септември след поредния курс.

Наркодилърът бил следен отдавна. Служителите на отдел „Криминална полиция“ разполагали с оперативна информация, че той разпространява амфетамин на територията на Пловдив. Информацията е гласяла, че той извършва регулярни пътувания до София, използвайки една от големите превозвачески автобусни фирми. От столицата взимал стоката, след което се връщал в Пловдив и я пласирал чрез своите мулета.

Униформените го издебнали на 1 септември. На този ден към 14.20 часа в под тепетата пристигнал автобус по линията София-Пловдив. От него слязъл дилъра. В дясната си ръка държал найлонова торбичка. Полицейските служители го спрели. Дилърът видимо се смутил. Униформените го отвели в отдел „Криминална полиция“, където му извършили обиск. В торбата открили сини платнени къси панталони, в които била увита натрошена на части пресовка от бяло прахообразно вещество. Експертиза показала, че това е амфетамин с тегло 759.2 гр. и съдържа 8 тегловни процента амфетамин на стойност от 22 776 лева.

При разпита пловдивският дилър се признал за виновен. Бил изправен пред съда по бързата процедура, като магистратите му определили наказание от 5 години затвор при първоначален общ режим. Тъй като си признал всичко, присъдата му е редуцирана с 1/3, като ще трябва да лежи 3 години и 4 месеца.

Според съда смекчаващите отговорността обстоятелства се явяват чистото съдебно минало, добри характеристични данни и направено самопризнание. Отегчаващите обстоятелства обаче се явяват значително голямото количество амфетамин, което съобразно и неговата стойност определя престъплението с по-висока степен на обществена опасност.