Пловдивчани в стрес: Мними униформени крадат лични данни

Пловдивчани в стрес: Мними униформени крадат лични данни

Мними униформени събират лични данни, представяйки се за органи на реда. Това съобщават притеснени читатели на в. „Марица“.

Измамниците спекулират със страха на хората от въведеното извънредно положение и неправомерно изискват личните им документи.

Публикуваме сигнала, постъпил в редакцията ни без редакторска намеса:

„Вчера на мен и мой приятел се случи нещо изключително странно, за което си дадохме сметка късно (за съжаление). Двамата ходихме да пазаруваме в една от големите вериги за хранителни стоки в квартал „Кючук Париж“.

На връщане се движехме по тротоара на „Никола Вапцаров“, когато изведнъж изскочи някакъв тип. Беше облечен в униформа на сотаджия. Каза, че нарушаваме обществения ред и подлежим на глоба. Доста се стреснахме. Да, около нас нямаше други хора, но и никъде не бяхме прочели, или чули, че е забранено да пазаруваме?! Показахме му торбите си, а той заяви, че му е писнало хората да му се правят на интересни и ако не искаме неприятности, трябва да си дадем личните карти, за да ни запише. Дадохме ги. Записа всичко на някакво хвърчащо листче. Kаза да се омитаме преди да е решил да ни напише акт. Така и направихме. По-късно обаче си дадохме сметка, че в паниката въобще не поискахме този човек да се легитимира, а сотаджиите нямат право да прибират лични данни…“

loading...
loading...