Пневмония уби адвокат от Пазарджик, не е бил заразен с COVID-19

Пневмония уби адвокат от Пазарджик, не е бил заразен с COVID-19

Известният в Пазарджик адвокат Мануел Манчев е починал тази сутрин в местната областна болница, съобщиха от здравното заведение. Причина за смъртта на юриста е пневмония.

Адвокат Манчев е бил приет в петък вечерта в МБАЛ-Пазарджик със сърдечни проблеми и пневмония. На следващия ден състоянието му се е влошило и той е бил преместен в отделението по реанимация, където днес умира. Първоначално заради съмнения за заразяване с коронавирус на пациента са били направени два бързи теста за антитела, които са дали отрицателен резултат.

В събота му е направена и проба за коронавирус, която е изпратена в референтна лаборатория в София. В неделя по-обяд, след смъртта на адвоката, от РЗИ в Пазарджик съобщиха, че резултатите от пробата за коронавирус са отрицателни.

Пред последните 4 г. адвокат Манчев беше председател на общинската избирателна комисия в Септември, която предсрочно прекрати мандата на кмета Марин Рачев, след решение на ВАС. Мануел Манчев беше известен юрист по административни дела в региона.