Погнаха Бандата на Карлсон, задигнала 13 бона от хипермаркет в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив е поела случая с крупния обир в магазин „Бриколаж“ на бул. „Македония“. По официална информация от обекта са задигнати 12 242 лева, поставени в две каси. Това е вторият пловдивски хипермаркет, обран в рамките на 10 дни. Досущ като Карлсон, крадците се придвижват по покривите, пише Traffic News. Очевидно тактиката е сполучлива, тъй като бандата е с близо 20 хиляди лева напред.

Крупният обир станал на 7 срещу 8 юни. Извършителите проникнали в помещението, използвано за трезор за съхранение на парите от оборота, от дупка, която направили в покривната конструкция на магазина. Вероятно са напуснали обекта отново през покрива. Към 3 часа се е задействала сигнално-охранителната техника, но при външния оглед не са били открити следи от кражбата.

Сигналът за престъплението бил подаден от служител на хипермаркета сутринта на 8 юни 2020 г. В момента тече разследване.

Припомняме, че на 2 юни маскирани проникнаха в магазина от веригата „Зора“, разположен в ритейл парка на бул. „България“. Алармата на обекта не се е включила, а причината – крадците са влезли през покрива на халето, режейки ламарината отгоре.

Те влязоха в офис на магазина за техника, откъдето отнели 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони. След това преминали през коридора и отишли в съседно помещение, където през направени дупки влезли в офис на магазина за дрехи и битови стоки. Там разбили металната каса, където се съхранявали пари и отнели 5 392 лева. След това избягали отново през дупката в покрива на Търговския център.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share