Погребална агенция докара чужд покойник на опечалено семейство

Погребална агенция от Габрово хвърли в смут почернено семейство, изпращайки им ковчег с чужд покойник. Скандалният случай беше огласен от Никол Иванова, чиято баба починала преди няколко дни.

Понеже се налагало да се изчака пристигането на близък от чужбина, тялото на покойницата било поставено в хладилна камера. За уреждането на погребалната церемония семейството на покойната използвало услугите на местната погребална агенция „Анубис Тина”, пише „Монитор“.

„Всичко беше наред до момента, в който трябваше да започне опелото и се оказа, че трупът е на друг човек. До ковчега беше поставен правилният кръст, заедно с некролога и снимката на моята баба, а вътре лежеше друга жена. На никого от служителите на агенцията това не беше направило впечатление до момента, в който ние, изпаднали в потрес, попитахме къде е нашата жена. Тогава чак се разтичаха и казаха, че е станала грешка.

Прибраха трупа на другата жена и изчезнаха без обяснения. Чудехме се дали ще си получим тялото на нашата баба или вече тя е погребана на друго място от чужди хора. Накрая все пак си я получихме, но ужасът и стресът, който всички изпитахме, ще ни преследва дни наред. Не получихме нито извинение, нито намаляване на таксата. За някои тази грозна история може да звучи смешно, но за мен и моите близки беше като филм на ужасите.”, разказва силно възмутената внучка Никол Иванова.

Потърсена за коментар с обърканите покойници, собственичката на агенцията, Тина Тинчева призна, че „имало такова нещо”. На въпроса как е възможно това да бъде допуснато тя обясни, че в същия ден в тяхната погребална камера имало 5-6 покойника. „Шофьорът ни се е объркал и е взел тялото за следващото погребение. Което също е било на възрастна жена. Не го оправдавам, човекът е допуснал грешка. Не е вярно, че не сме се извинили. Извинихме се на хората и им отбихме от цената.

Вместо 942 лв. им взехме 900 лв”, твърди погребалната шефка. Тя се кълне, че в 30-годишната си практика в погребалния бизнес, досега това е първият подобен случай. Обяснява още, че в крайна сметка близките на въпросната покойница останали доволни от обслужването, тъй като агенцията поела да уреди без допълнително плащане всички документи по погребението. Не на същото мнение обаче, е внучката на покойницата, Никол Иванова която призовава: „Крайно време е някои хора да започнат да си вършат по-съвестно работата, а не само да гонят печалба от мъката на хората.”