Подкупният (за САЩ) съдия Миталов помилвал топ сутеньора Росен Чолата

Подкупният (за САЩ) съдия Миталов помилвал топ сутеньора Росен Чолата

Посоченият от САЩ като корумпиран съдия от Специализирания съд Андон Миталов не намира за нужно да праща в затвора с осъдителни присъди мастити сутеньори, макар същевременно да ги признава за виновни в търговия с жива плът, пише Lupa.bg. Такъв извод може да се направи от делото срещу топ сутеньора Росен Чолов – Чолата, бивш съпруг на актрисата и модел Ирена Милянкова и екс шеф на Федерацията по ръгби.

На 19 януари 2019 г. гологлавият сводник, прочул се като сутеньор на родния бизнес, крими и политически елит, бе пожален от съдията Миталов, който му даде условна присъда от 3 години. Това означава, че ако следващия път Чолата пак бъде спипан да търгува с проститутки, прибирайки 50% от заработеното от тях, може би ще влезе в затвора.

Росен Чолов – Чолата попадна в новините на 26 ноември 2012 г., когато бе зрелищно закопчан при акция на ГДБОП и обявен за бос №1 на елитната проституция в България. От разследването стана известно, че той е командвал в сянка известната модна агенция FH1, която реално се занимавала с проституция, а не с ревюта и рекламни снимки.

При акцията срещу сутеньорската империя на Чолата лъснаха имената на куп именити красавици, лягащи си за пари с баровци. Сред тях са „малкото коте“ на Валери Божинов – Боряна Генова, плеймейтката Мелиса Александрова, участничката в конкурса „Мис България“ Вероника Маркова и други актуални хубавици.

Слуховете гласяха, че сред проститутките фигурират имената и на фолкпевици, но от прокуратурата засекретиха самоличността на голяма част от популярните българки с XXL досиета. Все пак стана известно, че Чолов е прибирал 50% от заработеното от всяко момиче и че често е принуждавал труженичките да се срещат с гангстери, въпреки нежеланието на момичетата да го правят даже и за пари (с Петър Стоянов – Сумиста и хора от „Килърите”).

Шумният арест на Росен Чолата и последвалия обществен отзвук съсипаха брака на боса на проституцията. Неговата съпруга – особено актуалната в този период заради сериала „Под прикритие“ Ирена Милянкова, не издържа на унижението и поиска развод, макар двамата да имаха 4 деца. Осветеният сутеньор с „портфолио” от над 40 момичета за продан прекара 8 месеца в ареста и бе тихомълком пуснат под гаранция през август 2013 г.

Но само след месеци Чолов отново бе сгащен заедно с помощничката си Полина, а полицията откри и кокаин при ареста му. Оказа се, че Чолов и Полина вербували момичета в кафене край НДК и пращали красавиците да проституират в тузарски хотели. Всяко от момичетата (10 на брой) получавало по 500 лева за секс с клиент, другите 500 прибирал Чолата.

Именно по това дело уличеният от САЩ в корупция съдия от Специализирания съд Андон Миталов не пожела да даде на Чолов ефективна присъда, помилвайки го с 3 години условно. „Хем в досието му да пише, че е дал осъдителна присъда, хем да не пострада ВИП сводникът”, тълкуват из коридорите на съда скандалното решение на Миталов.

Практиката съдиите в България да разглеждат сутеньорската дейност като „бизнес отношения” между сводник и проститутка позволи на Росен Чолов да бъде оправдан и по другото си дело. И за да бъде цинизмът пълен – съдът осъди след сключени споразумения красавиците Ралица Любенова и Диляна Петрова, които се признаха за виновни и получиха по 3 години условно, за това, че са помагали на Чолов да склоняват момичета към проституция.