Пожар унищожи сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали

Пожар изпепели сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали. Огънят е възникнал малко след 22 часа. Според слушатели пламъците се виждали от километри.

Сградата на старото училище се намира в промишлена зона, близо до една от входните пътни артерии на града. От години тя е необитаема, а дворът е обрасъл с буйна растителност.

В потушаването на огъня се включиха противопожарни коли от Кърджали и Момчилград.

През цялата нощ в района ще има дежурни екипи.

Причините за пожара на този етап не са известни.

Преди това товарен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската жп линия, предаде БТА. За инцидента съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив. Във времето между 18:00 часа и 18:40 часа днес са получени съобщения за горящи треви покрай железопътното трасе. Трите огнища са на голям фронт.

Пламъците са обхванали площи в Сопот, Столетово и землището между селата Розино и Христо Даново. Съобщено е за реална опасност огънят да се прехвърли и върху горски масив. В Столетово искрите подпалили сухи треви покрай релсите, огънят бързо е обхванал и житен блок, като е застрашил част от къщите, близо до махалата, съобщават още от дирекцията.

Общо осем екипа огнеборци, подпомогнати от водоноски и земеделски производители с трактори, са успели да овладеят огъня и да предотвратят по – сериозни последствия. В момента пожарът край Сопот е ликвидиран. В Столетово и между Розино и Христо Даново ситуацията също е овладяна. Предстои установяване на размера на щетите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share