Покъртително! Бирник изгони семейство на улицата

Семейство, което твърди, че е платило до стотинка дълга по единственото си ипотекирано жилище, остана без дом месец преди коледните празници. В апартамента на ул. Теодосий Търновски живеят Йорданка Симова, бившият й мъж и синът й. Докато възрасната двойка и синът им чакат да се докаже по съдебен ред, че имотът е платен, то представители на частната кантора и полицията насилствено ги изхвърлиха на улицата и оставиха без надзор покъщнината им. 66-годишният мъж е в тежко състояние и е на легло. „Казаха ни, че ако до 3 декември не си вземем нещата ще ги хвърлят. Сега сме на хотел, но не знам какво ще правим после“, обясни Й.Симова.

Всичко започва през 2012г., когато Йорданка Симова се връща заедно с 26-годишния си син, при майка си в родния град Пловдив. До тогава тя е живеела и работела в София. „Синът ми претърпя много тежка катастрофа и шест месеца беше между живота и смъртта. Получи увреждане на прешлените, имаше и паник атаки. Трябваха ми пари за лечението му и тогава ме свързаха с Георги Инджов. Той работеше във финансова къща, дойде видя сина ми и ми предложи да ми помогне“, разказва Симова.

Двамата сключват сделка пред нотариус, според която тя ипотекира жилището си, а Инджов й дава 10 000 лв. назаем. „Понеже жилището беше на името на майка ми и тя присъства на сделката. След което отидохме в банката. Инджов и още един едър мъж отидоха до гишето, а ние седнахме на масата. Донесоха ни две празни бланки, на който майка ми се подписа. След което Инджов каза, че оставя 10 000 лв. в сметката на майка ми. Вече аз не можех да си направя регистрация на този адрес и за това направихме фиктивен договор за наем“, казва Симова.

Двете дами теглят парите от сметката 5 дена след внасянето им. По думите на Йорданка Симова са успели да върнат цялата сума. Въпреки това обаче през 2013г. Инджов и Венелин Генчев (б.р. по документи той е новият собственик на жилището) започват да изнудват семейството да им наплати по 50 000 евро. От притеснение майката на Йорданка Симова получава мозъчен инсулт. И така до днес, когато на адреса, пристигна ЧСИ и се разрази лют скандал между двете страни.

„Излезте веднага, не ми натискай вратата. Вчера ми връчиха листа. Няма да напусна, той е мошенник. Как ще изкарате болен човек на креват“, с тези думи Йорданка Симова посрещна съдебния изпълнител. Представител на ЧСИ заяви пред „Марица“, че листа с решението за напускането било предадено още в началото на ноември и 7 дневният срок за обжалване вече е изтекъл. След спорове и разправии, които продължиха цял ден, в следобените часове семейството беше изгонено от дома им и принудено да си плати хотел. За момента те могат да си позволят 3 нощувки, който са на стойност 180 лв.