Полицаи: Георги Семерджиев се държеше арогантно, заплашваше ни с наш началник

Полицаи: Георги Семерджиев се държеше арогантно, заплашваше ни с наш началник

Семерджиев се държеше надменно и арогантно с полицаите. Говорше по телефона и твърдеше, че е „Малинов“, наш началник. Подаваше си апарата на колегите и ги питаше дали искат да говорят с шефовете си. Това разказа пред съда един от полицаите, които са участвали в проверката на Георги Семерджиев на 10 юни, три седмици преди бившият футболист да убие две момичета на бул. „Черни връх“.

„Спираме малко по-скъпи автомобили, защото те се крадат най-вече. Вдигнах палката. Той спря. Аз се приближих първи. Дойдоха и колегите. Имаше дама до него. Поисках документите и те ги дадоха – шофьорска книжка, лична карта и документи на автомобила. Претърсихме колата. Усъмнихме се, че книжката е фалшива и се свързахме с дежурния център. Книжката беше швейцарска. Имаше фолио на стъклата отпред, а няма такова право“, спомни си Александър Радев от Седмо районно управление.

„Отговори, че няма да го свали, ние да го направим. Колегите от Пътна полиция отказаха, защото колата е фирмена“, каза колегата му Тодор Виджеков от същото районно.

Тестът за алкохол бил отрицателен, но пробата за наркотици показала, че е употребявал амфетамини и метаамфетамини. Опитали да му сложат белезници, но заради часовниците и гривните по ръцете му не успели. Семерджиев предложил да ги остави в колата и се разбрал с Инес Колева, която го придружавала да прибере колата след като го отведат в районното. Вместо да свали часовниците от ръката си Семерджиев запалил джипа и рязко потеглил в посока центъра на София. Полицаите тръгнали след него, но го изгубили до бул. „Г. М. Димитров“. Зарязал Инес Колева при полицаите. Вещите й останали в джипа, с който Семерджиев избягал.

Делото срещу Семерджиев продължава в Софийския градски съд с разпити на свидетели за случката от 10 юни, когато Семерджиев бяга от полицията.

Той е обвинен за фалшивата швейцарска книжка и за шофиране след употреба на амфетамини три седмици преди катастрофата с двете жертви.