Полицай гръмнал колега при ареста на обирджиите на Брано

Полицай гръмнал колега при ареста на обирджиите на Брано

Полицай е прострелял свой колега със стоп патрон при инцидент по време на ареста на бандата на Бранимир Стоянов-Брано днес. Униформените задържаха четирима, а петият се издирва, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според данните на полицията престъплението е извършено към 01.30 ч. сутринта. Четиримата, в съучастие с неизвестно до този момент лице, разбили патрон на входна врата на жилище в столичния кв. „Иван Вазов“ с помощта на техническо средство и са отнели бижута и парична сума от 400 лева, собственост на жена, която към момента на извършване на престъплението не е била в дома си.

Сигнал до полицията са подали съседи на пострадалата. При задържането обвиняемите оказали съпротива, възникнал е инцидент при който, полицейски служител е бил улучен със стоп патрон в крака от свой колега. Пострадалият е настанен в болнично заведение, без опасност за живота.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на четиримата извършители за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всеки от тях.