Полицай скочи от… 13-ия етаж, за да залови опасен престъпник

Полицай скочи от… 13-ия етаж, за да залови опасен престъпник

Смел полицай от Казахстан рискува живота си, за да залови опасен престъпник. 36-годишният майор Бакитжан Бакиров скочил от прозорец на 13-ия етаж в Алмати опитвайки се залови педофил, съобщава Polisia.kz.

За да проникне в жилището на престъпника, Бакиров и негов колега били в цивилно облекло. Те се качили до апартамента заедно със собственичката. Жената казала на наемателя си, че води водопроводчик, който да погледне течаща тръба. Без да подозира нищо, престъпникът отворил вратата и застанал очи в очи с майора.

Полицаят опитал да го задържи, но педофилът избягал в една от стаите, след което скочил през прозореца. Бакиров смело се хвърлил след него. Полетът им бил само 2 етажа и приключил на една от терасите на сградата. Там полицаят успял да повали престъпника и да го задържи до пристигането на подкрепление.

При акцията служителят на реда е счупил стъпалото си. Направени са му 3 операции. „Лекарите казва, че ще мога пак да преследвам престъпници. Разбрах какво се е случило, когато излязох от шока”, разказва смелчагата в униформа. След самоотвержената акция майорът и партньорът му са наградени с медали.