Полицаят Караджов с убитите родители: Болят ме бъбреците и кръста, не ме лекуват

Полицаят Караджов с убитите родители: Болят ме бъбреците и кръста, не ме лекуват

Венцеслав Караджов, подсъдим за убийството на двамата си родители, поиска отвод на съдебния състав, тъй като бил предубеден към него. Това стана при подновяване на делото в апелативния съд в Пловдив, след като ВКС го върна и даде указания за допълнителни действия към изясняване на фактическата обстановка.

Магистратите, начело със Стоян Германов, отрязаха искането на Караджов и дадоха ход на делото с разпит на свидетели.

Караджов нарече обвинителния акт на прокуратурата съчинителство, което съдиите поддържали.

„От самото начало към мен беше проявена предубеденост от разследващите органи и държавното обвинения, осъдиха ме несправедливо и вече шеста година съм в затвора невинен“, каза подсъдимият. По тази причина искал друг състав да гледа делото.

Караджов се оплака, че били нарушени гражданските му права и не му позволявали да бъде прегледан в специализирана болница. Имал проблеми с кръста и бъбреците.

„Всяко мое искане се игнорира“, недоволства той.

„Слушаме едно и също нещо от обвиняемия може би за 76-и път. Няма нищо по същество“, реагира и прокурорът Стефани Черешарова. И добави, че явно всички в България освен от футбол, разбират и от право.

„Не съм малко дете да ме нахокват и да ме поучават. Равнопоставени сме в този процес“, реагира Караджов.

Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова призова освен юридическите аргументи на исканията му да се вземе предвид и фактът, че клиентът й дълго време стои в затвора. Караджов поиска да му бъде променена мярката.

Родителите на полицая Божура и Цветан Караджови бяха открити застреляни на 16 май 2016 г. в дома им на ул. „София“ в Пловдив. Разследващите задържаха сина им, тъй като той от години имал имотни спорове с майка си и баща си и косвените доказателства говорели, че той е извършителят. Самият Караджов категорично отрича. Оръжието, с което е извършено убийството, не е намерено.

На две инстанции в Пловдив му бе даден доживотен затвор без право на замяна. ВКС обаче върна делото за ново разглеждане заради процесуални нарушения.