Полицията в Бали арестува двама български граждани за скиминг

Полицията в Бали арестува двама български граждани заради предполагаем опит за скиминг, след като първоначално хванали един от тях да премахва скрита камера на местен банкомат в Канггу, което накара властите да разследват евентуална мрежа за скимиране от България, пише индонезийският Coconuts Bali.

„Погълнахме се в случая и при съвместна работна, групата успя да залови друг съучастник във вила в Семиняк, който е работил със заподозрения. Както заподозрените, така и доказателствата са били отведени в офиса на специалното отделение за престъпление на полицията в Бали “, заяви в изявление заместник-директорът на звеното Бамбанг Тертианто. Полицията иззе редица предмети, включително няколко скрити камери, които били модифицирани да приличат на TapCash, което е карта за електронни пари, издадена от Bank Negara Indonesia (BNI), пише Блиц.

Според изявлението, властите сега разследват дали цяла скимираща банда от България не работи на територията на индонезийския остров. Заподозрените, идентифицирани като Методи Ангелов Николов и Янко Найденов Борисов, са били обвинени поотделно съгласно Индонезийския закон за информация и електронни транзакции (UU ITE), който има максимална присъда от осем години затвор.

Бали има доста лоша репутация заради скимерите на банкомати, в много случаи участие имат български граждани. По-рано този месец Окръжният съд в Денпасар осъди трима българи на седем месеца затвор за опит за скимиране на банкомат на острова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share