Полицията в Есекс: Смъртоносният камион е пристигнал от България

25-годишният мъж, задържан във връзка с откриването на 39-те тела в Англия, остава в ареста, предаде Би Би Си.

От полицията в югоизточното графство Есекс са заявили, че шофьорът на камиона е бил от Северна Ирландия (Ълстър). „Броят на жертвите е 39 души и идентификацията на тяхната самоличност е наш приоритет. Ние започнахме тясно сътрудничество с други британски служби“, е заявила заместник-комисар Пипа Милс. Тя също е определила случилото се като трагедия. Милс е посочила, че тежкотоварният автомобил е дошъл от България, защото е имал стикер за гражданска отговорност, какъвто се издава в страната ни.

Би Би Си по-рано изрази съмнения, че камионът е пристигнал от България. Според документацията колата е влязла от пункт в западната част на Обединеното кралство (на няколко стотин километра от мястото, където са били намерени телата на 38-те възрастните и тийнейджъра. „По-прекият път от Европа минава през Ламанша“, посочи още медията от Лондон.

Премиерът на Република Ирландия (Ейре) Лео Вардакар, от чиято държава е пристигнала колата, е предложил помощ за разследването на трагедията на колегата си от Великобритания Борис Джонсън.