Полицията издирва лъжливото овчарче, пратил за зелен хайвер 30 спасители

Полицията издирва лъжливото овчарче, пратил за зелен хайвер 30 спасители

Пастир е подал фалшив сигнал за изчезнали в Стара планина туристи. Той звъннал на 3 август на тел. 112 от името на мъж, който е в планината в района на връх Ботев. Обяснил, че жена му е със счупен крак и връзката прекъснала. 

Сигналът вдигна под тревога планинските спасителни служби от от Карлово, Сопот, Пловдив, Калофер и Троян, които до късно през нощта търсиха туристите. Ръководителят на Планинската спасителна служба в Пловдив Георги Стамов каза, че 30 души са издирвали “туристите” при дъжд, вятър и мъгла. На третия ден търсенето беше прекратено, след като станало ясно, че жената, която “бедства” в планината, е в дома си в Ямбол.

Освен този факт, още два навели на мисълта, че сигналът е фалшив. При обхода на всички подстъпи не е бил открит изоставен автомобил, който уж бил на туристите. Не се е явил и друг човек – близък или роднина, който да съобщи, че са изчезнали.

“Установени са е телефона и собственика на сим картата, а също че те се ползват от пастир. Установен е контакт с неговите работодатели. В момента са предприети действия по неговото издирване и докарване в районното в Карлово”, каза вчера шефът на пловдивската полиция Георги Чергов. Лъжливото овчарче е 25-годишен мъж, който може да получи до 2 г. затвор за неуместната си шега.