Полицията отново влезе в офисите на БФС

Служители на Икономическа полиция направиха нови обиски в офисите на Българския футболен съюз в Националната футболна база „Бояна“ и на улица „Иван Асен II“. Органите на реда използваха документ от съда, който позволява да се иска разрешение за претърсване и изземване на налични предмети, вещи, книжа или компютри, които могат да имат отношение към извършваната от групата престъпна дейност и се предполага, че се намират в посоченото помещение.

В средата на миналия месец ГДБОП за първи път претърси офисите на БФС във връзка с разследване на Специализираната прокуратура, което се отнася за „престъпления против спорта“, и по-конкретно за „корупционни престъпления“, свързани с дейността на съдийската комисия към футболната централа.

Междувременно членът на Изпълкома на БФС и отговорник за детско-юношеския футбол Емил Костадинов и изпълнителният директор на централата Борислав Попов опровергаха на специална пресконференция медийни публикации от последните дни за злоупотреби с държавни финансови средства, отпуснати от Министерството на спорта по съвместни програми.

Двамата засегнаха три основни теми – договорите за екипировка на детски турнири, програмата за развитие на юношеския футбол, която включва лагери на отборите от елитните групи, както и въпроса с възстановяването на терените на стадион „Черноморец“ в Бургас, които бяха база за подготовка за европейското първенство за юноши през 2015 година.

Емил Костадинов заяви, че е дълбоко обиден от това, което чете по медиите в последно време. „Отправят се обвинения, в които няма нищо вярно. Юношеските и младежките ни състави получават възможно най-добрите условия с оглед финансовите способности. Аз лично ще се боря докрай за истината. Никой от нас не е направил нищо грешно и ако има някой, който е сбъркал, то той трябва да си понесе отговорността. Лично аз нямам никакви притеснения от проверките, които се правят, тъй като знам какво съм вършил“, завърши Костадинов.