Полицията търси в гора тежко въоръжен криминално проявен (Снимка)

Полицията търси в гора тежко въоръжен криминално проявен (Снимка)

Специални полицейски части са вдигнати на крак в района на село Сърница в община Минерални бани. Те издирват вече повече от 18 часа в гората въоръжения с пушка 55-годишен Бейсим Реджеп. Той криминално проявен и особено опасен. Това съобщи пред медиите шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Венцислав Кирчев.

Криминалните прояви на 55-годишния издирван са за кражби и съхранение на взривни вещества без разрешение. В издирването участват над 150 полицаи, жандармеристи и командоси от СОБТ. Районът е блокиран.

Снощи в 18.40 часа в селото станала разпра между Бейсим и 43-годишен негов съсед. Спорът бил заради животни прераснал в сбиване. Жена е леко пострадал с порезна рана от нож, нанесена й от Реджеп . Жената е роднина на хората, с които Салиф се скарал. Накрая той извадил пушката и стрелял, след което избягал в близката гора. При стрелбата няма пострадали, казаха от ОДМВР-Хасково. От вътрешното министерство разпространиха и снимката на издирвания.

Стрелецът се издирва. Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни и ако забележат въоръженото лице, веднага да подадат сигнал на телефон 112. На място е създаден кризисен щаб и към него от София пътуват Главният секретар на МВР и шефът на Специализирания отряд за борба с тероризма.