Полиция нахлу в пловдивски мол, хлапета се снимаха с каски на мотори

Полиция нахлу в пловдивски мол, хлапета се снимаха с каски на мотори

Полицията в Пловдив нахлу на първия етаж в пловдивски мол. Акцията бе съпроводена от светещи в червено буркани и сирени, а униформените бяха посрещнати от ухилени хлапета.

По този нестандартен начин полицията в Пловдив избра да покаже пред деца и родители преди първия учебен ден служебната техника и отличителните знаци на МВР.

Със стартирането на социално отговорната кампания на пловдивската полиция от първия учебен ден: полицейски патрул пред всяко училище с цел осигуряване на обществения ред и подпомагане на най- уязвимите, както и провеждане на специализирани акции, свързани с разпространение на наркотици на територията на училищата, ежедневно подрастващите ще се срещат с представители на реда.

Инициативата на полицията цели да изгради лично доверие и да вдъхне обществен респект на деца, подрастващи и възрастни. На щанд бяха поставени брошури от ГДНП МВР предупреждаващи за опасностите около нас: игри, среща с непознати, безопасно пресичане на улицата, риск от употреба на упойващи и наркотични вещества, както и действия насочени срещу корупцията.

Най- щастливи бяха малчуганите, които държаха полицейски щит и облякоха 15- килограмови жилетки. Не бяха малко и родителите, които изпълниха една своя мечта- да се снимат като полицаи. Само за час през обособената с конуси площ, преминаха повече от 200 души, а по- срамежливите тайно си направиха снимки отдалече.

loading...

С поредната инициатива ОДМВР Пловдив показа, че полицаите също са хора- дори зад каски и щитове. „Напомнихме на тръгналите за покупки преди първия учебен ден в МОЛ-а , да мислят преди всичко за безопасността и живота на децата на пътя, където всяко дете може да е тяхното!“, казват от пловдивската дирекция на МВР.

loading...