Поне 10 жертви и стотици ранени след две експлозии в Бейрут

Поне 10 жертви и стотици ранени след две експлозии в Бейрут

Поне 10 души са загинали и други стотици са били ранени при две експлозии в пристанището на Бейрут, Ливан, в близост до военноморската база. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници в ливанските сили за сигурност и здравните служби.

По-рано беше съобщено, че експлозия е разтърсила жилищните райони на ливанската столица и жилища и офиси са повредени, а цели фасади на сгради са рухнали.

Според кмета на столицата, цитиран от телевизионния канал Скай Нюз, връзката с една от пожарните бригади е загубена, местоположението й не е известно.

Ракетен удар може да е причина за взрива на пристанището в Бейрут, съобщи Ал Хадат. Според него, целта на нападението, приписано на израелските военновъздушни сили, може да е бил склад за пиротехника на радикалното движение „Хизбула“.

Началникът на управлението за обща сигурност Абас Ибрахим посети района на днешната експлозия и отбеляза, че първоначалната версия за взрив в склад за пиротехника не отговаря на действителността, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

„Изглежда, че е имало склад за материали, конфискувани още преди години, и вероятно става дума за силно експлозивни материали“, каза той пред различни телевизии на място, цитиран от Франс прес.

Съответните служби започнаха разследване, те ще кажат от какво естество е инцидентът, допълни той.